Naše recepty
Špenátový chléb s lněnými semínky
Znáš náš recept na doma upečený chléb se špenátem a lněnými semínky - spojení křupavého pečiva s překvapivým zeleným twistem! Obtížnost: střední Kalorický obsah: 1000 kcal (jeden chléb)
- 150 g
- Špenát sekaný FRoSTA, nakrájený na kousky
- 180 ml
- podmáslí
- 1
- lžíce cukru
- 1
- lžička soli
- 360 g
- pšeničné mouky
- 1
- lžička prášku do pečiva
- 1
- lžička jedlé sody
- 1
- lžíce lněných semínek
- Rozmrazte 150 g Špenátu sekaného FRoSTA a nechte vykapat přebytečnou tekutinu. Rozmixujte ho s podmáslím dohladka.
- Nasypte do mísy mouku s práškem do pečiva, jedlou sodou, solí a cukrem. Přidejte špenátovou směs a vše dobře promíchejte lžící, poté hněťte rukou několik minut.
- Těsto dejte do úzkých formiček vyložených pečicím papírem (2 ks). Vršek posypte lněnými semínky.
- Vložte do předehřáté trouby na 200°C a pečte asi 25 minut.
- Upečený chléb nechte vychladnout na mřížce.