Naše recepty
Zeleninová krémová polévka se špenátem, zázvorem a koriandrem
Vyzkoušejte náš recept na zeleninovou krémovou polévku se špenátem, zázvorem a koriandrem - jemnou a aromatickou kompozici, která kombinuje jemnost špenátu s lehkou ostrostí zázvoru a svěžestí koriandru. Obtížnost: snadná Kalorií: 270 kcal na porci
- 1
- Špenát sekaný FRoSTA
- 500 g
- brambor
- 300 ml
- smetany 30%
- 500 ml
- vody
- 3
- malé cibule
- 2
- stroužky česneku
- 15 g
- zázvorového kořene
- 10 g
- másla
- 2
- lžíce olivového oleje
- 3
- lžičky kari koření
- 1
- lžička citronové šťávy
- hrst koriandru
- sůl
- Rozehřejte v hrnci olivový olej a máslo, přidejte nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.
- Přidejte 2 lžičky kari, nastrouhaný zázvor a nakrájené brambory na kostičky.
- Osmažte, poté zalijte vodou a vařte, dokud brambory nezměknou.
- Přidejte zmrazený Špenát FRoSTA a nasekaný koriandr, přiveďte k varu.
- Důkladně promíchejte a pak vše rozmixujte.
- Přidejte smetanu, dochuťte solí, kari a citronovou šťávou.