- 1
- balíček Zelenina do trouby - květák, fazolky, mrkev FRoSTA
- 150 ml
- mléka
- 50 g
- sýru Gorgonzola
- 0.5
- cibule
- 1
- lžíce másla
- 1
- lžíce mouky
- sůl
- pepř
1. Upečeme zeleninu: Předehřejeme troubu na 200°C (horkovzdušnou). Zeleninu do trouby – květák, fazolky, mrkev pečeme 20 minut.
2. Připravíme omáčku: Cibuli nakrájíme na kostičky a na másle ji orestujeme.
3. Připravíme jíšku: Do pánve přidáme mouku a důkladně promícháme, aby vznikla hladká kaše.
4. Přidáme mléko: Mléko postupně přiléváme za stálého míchání, aby nevznikly hrudky. Směs necháme dusit, dokud mírně nezhoustne.
5. Přidáme sýr: Přidáme rozdrobenou gorgonzolu a mícháme, dokud se úplně nerozpustí. Omáčku dochutíme solí a pepřem podle chuti.
6. Servírujeme: Opečenou zeleninu dáme do misky a podáváme se smetanovým dipem Gorgonzola.