Naše recepty
Krém se špenátem a kozím sýrem
Máte chuť na jemný dezert se špenátem? Tento recept bude ideálním řešením. Jemný krém se špenátem v doprovodu kozího sýra.
- 1
- balení sekaného špenátu FRoSTA
- 200 ml
- smetany ke šlehání 36%
- 100 g
- měkkého kozího tvarohu
- 80 g
- moučkového cukru
- 50 g
- tekutého medu
- 4
- tepelně ošetřené žloutky
- 20 g
- mandlových lupínků
- 30 g
- sušených brusinek
- Vyjměte špenát z obalu a rozmrazte ho.
- Rozmixujte rozmražený špenát a vymačkejte nadbytečnou vodu, ideálně na cedníku.
- Žloutky ušlehejte mixérem, postupně přidávejte ¾ moučkového cukru, dokud nezískáte bílou, nadýchanou hmotu.
- Ušlehejte smetanu se zbývajícím moučkovým cukrem.
- Smíchejte ušlehané žloutky se špenátem, přidejte smetanu a opatrně a důkladně promíchejte.
- Naplňte špenátový krém do skleniček.
- Smíchejte tekutý med s kozím tvarohem.
- Na vrstvu špenátového krému přidejte vrstvu kozího tvarohového krému a vložte do ledničky alespoň na 2 hodiny.
- Na suché pánvi opražte mandlové lupínky.
- Před podáváním ozdobte mandlovými lupínky a nasekanými brusinkami.