Naše recepty
Špenátový dort "Lesní mech"
Připravte si jedinečný špenátový dort "Lesní mech", který vás nejen ohromí intenzivní chutí špenátu a lesní vůní, ale také vás uchvátí mimořádným designem! Obtížnost: snadná Kaloričnost: 830 kcal na porci
- 1
- Špenát sekaný FRoSTA
- 160 ml
- řepkového oleje
- 220 g
- cukru
- 3
- vejce
- 320 g
- pšeničné mouky
- 2
- lžičky prášku do pečiva
- 0.25
- lžičky soli
- 250 g
- mascarpone sýra
- 200 ml
- smetany ke šlehání 30%
- 40 g
- moučkového cukru
- 1
- lžička přírodní vanilkové esence
- borůvky
- Rozmrazte 1 balení Špenátu FRoSTA, přebytečnou tekutinu nechte vykapat a rozmixujte (ručním mixérem) na hladkou směs.
- V míse vyšlehejte vejce (pokojové teploty) na světlou, nadýchanou pěnu a postupně přidávejte cukr.
- K nadýchané vaječné směsi postupně přilijte olej za stálého míchání.
- Přidejte špenát a opatrně promíchejte vařečkou.
- V misce si připravte mouku prosátou s práškem do pečiva a solí.
- Suché ingredience přidejte ke špenátové směsi a krátce je za nízkých otáček promíchejte, až se ingredience spojí.
- Těsto přelijte do dortové formy (asi 25 cm v průměru), kterou jste vyložili pečicím papírem nebo vymazali tukem, například máslem. Vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte asi 40 minut.
- Po upečení nechte dort vychladnout na mřížce.
- Do mísy dejte vychlazené mascarpone a smetanu, přidejte moučkový cukr a vanilkovou esenci.
- Šlehejte několik minut, dokud nevznikne nadýchaná a jemná smetanová náplň.
- Upečený a vychladlý korpus rozkrojte napůl.
- Jednu polovinu použijte jako spodní část dortu – rozetřete na ni smetanovou náplň a položte na ni druhý špenátový korpus. Ozdobte vrchní část koláče borůvkami.