- 1
- balení Labužnického filé po italsku FRoSTA
- 250 g
- arborio rýže – cca.
- větší šalotka
- 125 ml
- bílé suché víno
- vývar (zeleninový nebo masový) – cca. 1 litr nebo více
- 150 g
- hrášek
- zelený chřest – 1 svazek
- máslo - 2 lžíce
- čerstvě nastrouhaný parmezán - 3 vrchovaté lžíce
- hrst čerstvého baby špenátu
- Předehřejte troubu na 210°C (horkovzdušnou na 190°C). Dejte zmrazené filé na pečící plech a pečte 35 minut.
- Nalijte olivový olej na velkou pánev a osmažte najemno nakrájenou šalotku.
- Přidejte rýži a důkladně promíchejte. Přilijte víno a nechte odpařit.
- Přidejte hrášek a stonky chřestu nakrájené na plátky.
- Přilijte ½ sklenice horkého vývaru a zamíchejte. Jakmile rýže absorbuje všechnu tekutinu, přidejte další část vývaru. Nepřestávejte míchat. Opakujte, dokud není rýže krémová, nikoli převařená (cca. 15-20 minut).
- Nakonec přidejte špenátové listy a krátce povařte.
- Odstavte, přidejte parmezán a studené máslo. Ozdobte hlavičkami chřestu.
- Podávejte upečené rybí filé na rizotu.