- 1
- balení Rybích steaků FRoSTA
- 5
- polévkových lžic oleje
- 250 g
- pšeničné mouky
- 150 ml
- mléka
- 5 g
- instantního droždí
- 25 g
- másla (změklého)
- 1
- lžíci cukru
- 1
- lžíci semen černuchy
- 1
- vejce
- sůl
- půl sklenice majonézy
- 1
- malá šalotka
- 3
- nakládané okurky
- 1
- lžička hořčice
- 1
- lžička nasekané petrželky
Servírujte s vaší oblíbenou zeleninou: salát, rajče, okurka atd.
- Promíchejte všechny ingredience na bulky v míse, dokud nevznikne hladké a vláčné těsto (ručně za 30 minut, v mixéru za 10 minut).
- Přikryjte mísu vlhkou utěrkou a nechte těsto kynout 1 hodinu.
- Rozdělte vykynuté těsto na 4 části. Vytvarujte kulaté bulky, dejte je na plech na pečení, přikryjte je utěrkou a nechte kynout 30 minut.
- Potřete vykynuté bulky vajíčkem a posypte semínky černuchy. Pečte 15-20 minut při 180°C.
- Rozehřejte na pánvi 5 lžic oleje. Smažte zmrazené rybí steaky na středním stupni tepla 8 minut, čas od času obraťte.
- Nakrájejte na drobno všechny ingredience, přidejte majonézu a okořeňte podle chuti.
- Rozřízněte bulky, potřete tatarskou omáčkou, vložte zeleninu a ještě teplé rybí steaky.