Naše recepty
Shakshuka neboli arabské lečo
- 1
- balení Toskánské zeleniny na pánev FRoSTA
- 500 ml
- rajčatového pyré (1 sklenice)
- 4
- vejce
- špetka cukru; sůl a pepř – na dochucení
- 1
- lžíce olivového oleje
- 1
- lžíce harissy (chilli pasta) / podle chuti
- listy petržele
- bageta + olivový olej
- 1
- balení listového těsta
- 1
- vejce
- 1
- lžíce sezamových semínek
- Rozehřejte na pánvi 1 lžíci olivového oleje a ohřívejte mraženou Toskánskou směs na středním stupni tepla 8 minut, čas od času promíchejte.
- Přidejte pyré a ochuťte.
- Rozklepněte vajíčka na zeleninovou směs a vařte pod pokličkou, dokud bílky nejsou uvařené.
- Nakrájejte listové těsto na proužky, potřete je rozšlehaným vajíčkem a posypte sezamovými semínky. Pečte dozlatova při 200°C 10 minut.
Nebo
- Potřete rozkrojené bagety olivovým olejem a opečte na pánvi do křupava.
- Před podáváním posypte čerstvě nasekanou petrželkou.