Naše recepty
Špenátové vafle na slano
Vyzkoušejte náš recept na slané špenátové vafle - spojení nadýchané vafle s jemnou chutí špenátu, která oživí vaši snídani! Obtížnost: snadná Kalorický obsah: 300 kcal (jedna porce)
- 130 g
- sekaného špenátu FRoSTA
- 220 g
- pšeničné mouky
- 1
- lžíce cukru
- 0.25
- lžičky soli
- 1.5
- lžičky prášku do pečiva
- 240
- mléka
- 2
- vejce
- 4
- lžíce rozpuštěného másla
- 50 g
- strouhaného parmazánu
- 1
- svazek petrželky
- Rozmrazte 1/3 balení sekaného špenátu FRoSTA a sceďte přebytečnou tekutinu.
- Vložte petrželku do misky a zalijte ji vroucí vodou, okamžitě ji však vylejte a osušte.
- Do mísy nasypte mouku, přidejte prášek do pečiva, nastrouhaný sýr, sůl a cukr. Dobře promíchejte.
- Do druhé misky nalijte mléko, přidejte vajíčka, rozpuštěné máslo, špenát a petrželku. Mixujte dohladka.
- Všechny ingredience (suché i mokré) smíchejte, dokud není těsto hladké a bez hrudek. Pokud je to nutné, přidejte trochu více mléka. Hotové těsto nechte 15 minut odpočinout v lednici.
- Smažte vafle na předem rozpáleném vaflovači, dokud nebudou křupavé.
- Poznámka: Upečené valfle, které jsou vyjmuty přímo z vaflovače, položte například na stojan na ochlazování pečiva, aby měly přístup ke vzduchu a aby se z nich odpařila přebytečná vlhkost. Pokud chcete, aby byly extra křupavé, můžete je po vychladnutí znovu zahřát na vaflovači před podáváním.