Naše recepty
Domácí pirohy s kmínem a náplní Kuřete po mexicku
Zkuste domácí pirohy, které jsou plněné lahodným Kuřetem po mexicku!
- 1
- balení Kuře po mexicku FRoSTA
- 3
- bílky
- 0.25
- hlávky pekingského zelí
- 3
- žloutky
- 0.5 l
- mléka
- 0.25
- sklenice oleje
- 1
- lžíce soli
- 900 g
- mouky
- 1
- polévková lžíce černuchy
- 3
- lžíce kečupu
- 3
- lžíce sójové omáčky
- 3
- lžíce cukru
- 3
- lžíce octa
- 3
- lžičky mletého zázvoru
- 2
- malé stroužky česneku
- 1
- lžička bramborové mouky
- 1
- lžička oleje
Těsto na pirohy:
- Ohřejte mléko, olej a sůl.
- Směs přelijte do mísy a nechte vychladnout. Přidejte žloutky a černuchu.
- Postupně přidávejte mouku a začněte těsto zpracovávat. Poté jej přikryjte bavlněnou utěrkou a nechte odpočinout.
Náplň:
- Připravte Kuře po mexicku podle pokynů na obalu a nechte vychladnout.
- Poté do směsi přidejte bílky a nasekanou ¼ hlávky pekingského zelí, vše dobře promíchejte.
Pirohy:
- Rozválejte těsto na tloušťku 1 mm a vykrajujte kolečka o velikosti skleničky.
- Na střed dejte náplň, přeložte a spojte pomocí vidličky.
- Pirohy vložte do osolené vroucí vody a vařte, dokud nevyplavou.