Naše recepty
Caesar salát s rybími prsty
Díky tomuto vynikajícímu Caesar salátu s rybími prsty si můžete udělat lehký a chutný oběd! Obtížnost: snadná Kalorický obsah: 517 kcal na porci
- 1
- balení Rybích prstů FRoSTA 450 g
- 2
- střed římského salátu
- 150 g
- koktejlových rajčat
- 3
- stroužky česneku
- 1
- větvička rozmarýnu
- 3
- krajíce celozrnného kváskového chleba
- 50 g
- parmezánu
- 4
- lžíce řepkového oleje
- 1
- lžička citronové šťávy
- 1
- lžička hořčice
- 3
- lžíce olivového oleje
- 1
- lžička medu
- 2
- lžíce bílého jogurtu
- sůl
- pepř
- Salát omyjte, osušte a nakrájejte na proužky. Omyjte a nakrájejte rajčata. Oloupejte a nasekejte na jemno 2 stroužky česneku. Zbylé stroužky česneku rozmačkejte nožem. Celozrnný kváskový chléb nakrájejte na malé kostičky. Parmezán na jemno nastrouhejte.
- Na pánvi rozehřejte 2 lžíce řepkového oleje a přidejte česnek, rozmarýn a kostičky chleba. Osmažte kostičky chleba ze všech stran na středním stupni tepla asi 7 minut, až budou křupavé, a poté je sundejte z pánve.
- Dresink: vložte nasekaný česnek, citronovou šťávu, hořčici, olivový olej, med, jogurt, nastrouhaný parmezán a asi 50 ml vody do vysoké nádoby a mixujte mixérem, až bude dresink bílý a krémový. Dochuťte solí a pepřem.
- Na pánvi rozehřejte zbylý řepkový olej a osmažte na něm Rybí prsty FRoSTA z obou stran asi 6 minut.
- Rybí prsty překrojte diagonálně. Salát vložte do misky. Navrch dejte rajčata, krutony, rybí prsty a zalijte dresinkem.